Pește la grătar

Pește la grătar

Pregătirea:

De data acesta vreau să vă prezint o modalitate mai puțin tradițională de a pregăti peștele dar cu aceleași note. Voi folosi aproximativ aceleași ingrediente ca peștele prăjit doar că le voi administra in alt mod. În final peștele se va primi super suculent și poate fi servit atît cu mojdei cît și cu lamîe sau diferite sosuri. Mai jos puteți vedea rețeta.

Ingrediente:

  1. 1 Carp (eu am ales de 2,5kg)
  2. 4-5 cepe mari
  3. 1 frunză de dafin
  4. Amestec de piper
  5. 1 lamîie
  6. Sare dupa gust
Etape:

Curățim bine peștele. Punem peștele întrun vas. Facem într-o farfurie un amestec de piper adăugînd acolo și sarea. Mestecăm bine pînă vom primi o singură masă. Ungem peștele cu amestecul de piper și sare. Îl punem la rece să se odihnească 1 oră. Între timp curățim ceapa și o tăiem jumătați de roți. O călim pe tavă adăugînd o frunză de dafin și sare. Ceapa o calim la foc mediu pîna vom primi culoarea aurie. După ce am călit ceapa, o lăsăm puțin să se răcească. După ce sa răcit puțin ceapa umplem burta peștelui.


Înălzim bine rola sau grătarul. Eu folosesc un grătar cu capac. Cărbunii îi amplasez pe marginea grătarului. Astfel peștele nu va avea acces direct cu focul. Încingem rola pînă la 150-180C și punem peștele. Pentru a putea întoarce cu ușurință peștele, îl punem pe o plasă grill (pentru rola plasa nu este necesară). Peștele se gătește timp de 40min.-1 ora. În acest timp îl întoarcem pe fiecare parte de 2 ori. Cu 10min. înainde de a fi gata, la dorință îl stropim cu lămîie. 

Peștele poate fi servit cu mămăligă și mojdei sau cu lămîie și puțin vin alb sec. Poftă bună!

Recomandăm