Frigărui

Rețeta tradițională

Pregătirea:

Pe parcursul a mai multor ani am încercat mai multe rețete de frigărui. Încercam mai multe rețete folosind diferite marinade și diferită carne. Însă bunelul meu mereu mă certa și imi spunea că trebuie să încerc rețeta tradițională armenească, dar care are un mic secret. este o rețetă care nu-ți ia prea mult timp și în care regăsești gustul adevăratei  bucătării armenești.

Ingrediente:

  1. 1,5kg mușchi de porc
  2. 3-4 cepe mari
  3. 2 lingurițe sos de muștar
  4. Piper negru după gust
  5. Mix de piper după gust
  6. 2 linguri ulei
  7. Sare după gust


Etape:

Fiindcă nouă nu ne place carnea prea grasă, alegem mușchi de porc. Este cea mai fină carne din porc. Carnea o taiem bucăți a cite 4-5 cm. Punem carnea întrun vas. Ceapa o tăiem subțire jumătăți de rondele. Cînd adăugăm ceapa în vasul cu carne, o stoarcem în mână să iasă sucul. Adăugăm toate ingredientele și amestecăm bine. Punem vasul cu carne la rece minim pe 4-5 ore sau 24 ore. Acum voi menționa acel mic secret. Pentru a nu obține o carne vîrtoasă și uscată, vom adăuga sarea cu 10-15 minute înainte de a coace carnea. Aprindem focul. Folosim cărbune, bricheți din comerț sau lemn tare. Între timp punem carnea pe ace. 


Temperatura bună pentru coacerea cărnii o putem verifica cu mâna. Dacă putem ține palma 5 secunde deasupra jăraticului în regiunea unde va fi plasată carnea, atunci este ok. Punem acele și le rotim fiecare 3-5 minute. Carnea se coace 20-30 minute. După ce carnea bine s-a rumenit, o verificăm dacă este coaptă. Cu un cuțit tăiem o bucată de carne care ni se pare mai mare. Dacă carnea nu are o nuanță roz, atunci carnea este bine pregătită.Să aveți poftă bună!

Recomandăm